Home  
  Events Calendar  
  Benefit events  
  News  
  Photo Album  
  Video  
  Classes  
  Mailing list  
  Directory  
  Immigration info  
  About us  
  Contact Us  
  Media  
  Travel  
  My Visit  
 
 
energize
 
bcen
thrive market madara
 
 
 
 
 

     
 




Only the GOOD news ...


Деси Добрева с Гран-При в Турция
20 Юни, 2009

Деси Добрева за пореден път прослави името на България, като получи голямата награда на I-вия международен конкурс за изпълнители, част от програмата на 6-тия културен фестивал «Golden Pomegranate Festival» в Кемер, Анталия, Турция.

«Надпреварата и напрежението за първото място бе огромна, тъй като всички изпълнители са носители на изключително престижни награди от конкурси по цял свят, някои от тях представяли страните си на форуми като Евровизия, а други със сериозна кариера и популярност зад гърба си.. Радвам се, че с песента Едерлези, която представих в I-вия тур, успях да грабна сърцата не само на журито, но и на публиката. Това ме кара да продължавам да вярвам, че фолклора e нашата сила» каза певицата след конкурсната вечер.

Деси спечели наградата, изпреварвайки останалите участници не само по броя на точките, поставени от международното жури, но и чрез магнетичното си присъствие, вдигайки на крака публиката на стадиона в курортния център Кемер. «Наградата на Деси е напълно заслужена, тъй като тя е фантастична певица.

Отдавна не сме чували подобен глас, владее перфектно сцената и публиката… Това споделяха моите колеги, членовете на междунароното жури» сподели г-н Доно Цветков, директор на международния фестивал «Откритие», Варна.
Според регламента на фестивала Деси представи две песни – едната по неин избор («Едерлези») и в задължителната част – песен от турски автор. Втората песен «Ялнъзъм Бен» («Самотна съм») беше изпълнена съвместно с оригиналната изпълнителка на песента – голямата турска звезда Нил Бурак.

На сцената се изявиха и други известни турски изпълнители, актьори, композитори като Харун Колчак, Беркант, Назан Сорай, които представиха дуети на свои популярни песни с изпълнителите в конкурсната програма от Ирландия, Италия, Македония, Испания, Англия, Литва, Беларус, Бразилия, Малта, Турция. Сред гостите на фестивала бяха и Сока Бой и италианките Вилидж Гърлс. Конкурсът бе заснет и щe бъде излъчен от турската национална телевизия ТRТ 1. Втора награда получи италианския певец Гуерино Папа, а трети в конкурса за певец стана Осгюр Озарслан от Турция. Наградата за най-добро изпълнение на турска песен получи Тина от Испания.

Наградите бяха връчени лично от кмета на Кемер, г-н Мустафа Гюл, под чийто патронаж се състоя и фестивала. За тоалетите на Деси се погрижи модна къща AGGATA, на която певицата е и рекламно лице отскоро.

 

 Our friends  



Todor Ialamov

Vasil Nenkov


David Flashenberg



emona