Home  
  Events Calendar  
  Benefit events  
  News  
  Photo Album  
  Video  
  Classes  
  Mailing list  
  Directory  
  Immigration info  
  About us  
  Contact Us  
  Media  
  Travel  
  My Visit  
 
 
energize
 
bcen
thrive market madara
 
 
 
 
 

     
 




Only the GOOD news ...


СРЕЩА НА СЕРГЕЙ СТАНИШЕВ С БЪЛГАРСКАТА ОБЩНОСТ В БОСТЪН

28 септември, 2008
автор: Мартин Горанов


Министър председателят на България Сергей Станашев гостува на българската общност в Бостън по повод 100 години от обявяването на независимостта на страната. Домакин на събитието бе Българо-Американският Център Мадара с подкрепата на Българското Консулство в Ню Йорк и Посолството във Вашингтон.

Центърът ползва под наем една от най-модерните арт сгради в Бостън “Springstep”.

В състава на делегацията бяха още: заместник министър-председателят и министър на външните работи Ивайло Калфин, заместник-министърът на културата Явор Милушев, заместник министърът на икономиката и енергетиката Явор Кюмуджиев, Почитният консул на България в Ню Йорк Николай Милков, Посланик Елена Поптодорова, предсташители на медиите и др.

Това бе първата среща на българската общност в Бостън с държавен глава. Посланик Елена Поптодорова откри вечерта. Тя поздрави присъстващите с празника и изказа своето възхищение от сплотеността на българите тук. Г-жа Поптодорова оправи специални благодарности към основателката на Българо-Американският Център Мадара - Виолета Желязкова за голямата културна и обществена дейност, която развива с цел обединяване на българите и популяризиране на родната култура и традиции в САЩ.
След което даде думата на министър председателят Сергей Станишев.

Той поздрави присъстващите със 100-годишнината от обявяването на Независимостта на страната ни. Това е един много добър повод както в България, така и сред всички българи по света, да се проведе една дискусия за това докъде сме стигнали и какви са нашите национални цели в бъдеще, обърна се премиерът към сънародниците ни. По думите му, България има основание да се гордее с пътя, който е изминала през последните 100 години и страната ни днес се развива динамично и възходящо.

Преди по-малко от седмица американският Сенат ратифицира спогодбата за избягване на двойното данъчно облагане между България и САЩ, добави премиерът Сергей Станишев. Той определи документа като много добра новина за всички българи, които живеят на територията на Съединените щати.

Премиерът връчи почитна грамота на американецът Рой Фреед, за близо 20 годишният му труд в помощ на България и българското образувание.

В заключение на офицялната част на срещата Виолета Желязкова запозна накартко присъстващите, с живота на българската общност в щата. След което покани всички да се влючат в коктейл-дискусията с българската делегация.

Получи се много приятна атмосфера. Обсъждаха се горещи теми, но с делови тон и без излишно напрежение.

На следващият ден Станишев изнесе лекция в Харвадският Университет.

Фото албум >>







 

 Our friends  



Todor Ialamov

Vasil Nenkov


David Flashenberg



emona