www.BGfocus.com
Октомври, 2005

ВИКТОР АЛФИЕРИ СНИМА В БЪЛГАРИЯ

”Аз съм чувал за българското гостоприемство от певеца Kрасимир Аврамов и футболиста Христо Стоичков”
 
С поразителна външност, искрящи сини очи и многостранен талант за комедия и драма, родения в Италия Виктор Алфиери бързо доби славата на един от най-завладяващите нови таланти в Холивуд.

Роден в Рим, Алфиери е единственото дете в семейството, отгледан предимно от жените в къщи- майка му и баба му. Сам си дава титлата “Клаунът на класа” тъй като измисля поредица от етюди за да забавлява приятелите си. “Моите идоли са Джери Лий Луис и Робин Уилямс”, казва Алфиери, който признава че е бил гонен от училище за това, че изхвърля през прозореца гащеризона си. “Всички мислеха, че съм малко луд”.

Когато става 18 годишен, Алфиери навлиза в модния свят. ”Лош късмет” прекъсва кариерата му на модел. По време на нападка от трима крадци Виктор пада върху стъкла и лицето му е нарязано и обезобразено с 55 шева.

Свикан в армията по късно, Виктор взима разумно за времето си решение. “Вместо да чистя тоалетните в армията, избрах да отида в полицията”. На остров Сардения, близо до Сицилия, Алфиери работи като таен агент, който се бори срещу нарко-трафикантите. В началото изглеждаше добре, като епизод от филм. Но в действителност нямаше режисор който да казва “ Смяна на кадъра!” когато някой се опитва да те убие! Алфиери напуска полицията само след 2 години служене.

През 1994 година твърдо решен да започне кариера в Холивуд Виктор Алфиери си събира багажа и заминава за Америка, оставяйки роднините си в недоумение. “Първите осем месеца бяха много трудни, тъй като не говорех нито дума английски”-казва той. “Спомням си как първата ми романтична среща с една много хубава жена беше пълен провал- единственото нещо което знаех беше “ям и пия”.
Първата му работа е като сервитор в италианския ресторант “Фарфала”. Скоро след това печели прослушването за рекламата на бирата “Miller” където за негов голям късмет няма никакъв диалог. Скоро идват роли в телевизионните сериали “Murder she wrote”, “High society”, “Ned and Stacy”, “Jack and Jill”, “Frasier”, сапунените опери “Days of our lives”, “The bold and the beautiful” (Дързост и красота).

Най-новата роля на Виктор Алфиери е в новата продукция “Последните дни на Помпей”, кадето той играе главна роля. Продукцията ще се снима в Италия, Малта и България, където ще остане за 2 месеца. ”Аз съм чувал за българското гостоприемство, певеца Kрасимир Аврамов и футболиста Христо Стоичков”. Очаквам с нетърпение снимките в България.

Любим актьор: Спенсър Трейси
Любима актриса: Глен Клоуз
Любима песен: “Love me tender” на Елвис Пресли
Имам страх от: Ролър коустърс
Любим певец: Елвис Пресли
Любима група: Битълс
Любимо място за ваканция: Сардения
Любим отбор: Лос Анжелос Лейкърс
Любима книга: “По света”
Любима храна: Италианската
Най-хубавото качество: Чувството за хумор
Най-лошото: Ината
Най-голямото ми постижение: Моя приятел Леонардо
Най-глупавото нещо, което съм направил: Не учих английски в училище
Най-умното нещо което съм направил: Идването ми в Америка
Качеството, което уважавам най-много в жената: Прямотата
Големите страсти на живота ми: Поезия и комедия

Материал Ирена Александрова, ЛА