Home  
  Events Calendar  
  Benefit events  
  News  
  Photo Album  
  Video  
  Classes  
  Mailing list  
  Directory  
  Immigration info  
  About us  
  Contact Us  
  Media  
  Travel  
  My Visit  
 
 
energize
 
bcen
thrive market madara
 
 
 
 
 

     
 




Only the GOOD news ...


English

“ЗДРАВЕЙ АМЕРИКА”
Излезе първата книга за легендарния дует

ДУЕТ МАРИАНА И ТОДОР ТРАЙЧЕВИ

Малко преди драматичното бягството в САЩ, ДКМС избра мъжката половина на дуета за “Музикант на годината - 1983”, а държавният “БАЛКАНТОН” изстреля 120 000 бройки от албума “Искам да те нарисувам” преизпълнен с изящен лиричен сантимент и перфектен музикален прочет. Сигурно някои още си спомня марковите песени “Искам да те нарисувам”, “Прощавай, палавнице”, “Слънчева жена”, “Пиринско халище”, “Вятърът”… Погледнете върху прашните лавици. Те сигурно са още там, за да ви припомнят как възпявахме тогава чуствата и мислите си покълнали заради една усмивка или просто след едно погалване.

На 4 Юли, 1984, само три дни след като пристигнането си от България в САЩ, учасвахме в концерт пред 40,000 души, събрали се да отпразнуват Националният празник на страната пред площада на Old State Theatre в Хардфорд / Кънектикът/. Много американски вестници и национални телевизионни канали съобщиха за решението на едни от най-популярните музиканти и четири годишният им син Панталей да напуснат България в името на свободата и по-добър живот в бъдеще.Тогава правителство издаде забрана за излъчване на песни и телевизионни клипове на дуета Мариана и Тодор Трайчеви във всички български медии.

Keith Huss – American Cultural Center /Bulgaria/
“Кой друг, събра смелост и сили тогава да заживее и да запее като тях.? Музиката и текстовете са с характер като неговия - дълбоки, нежни, тежки, шеговити, иронични, запомнящи се... Единствен той търка рамо с дръгливи каубои и пищящите им усойтици, слушал е артистичните им сърцераздирания в полутъмните ъгли на леките барове, много години е делял мъка и радост с лудите от кънтри бранша. Сигурно за това и песните му карат краката да лудуват, а сърцето да тежи… или обратното!. И добре, че го има, за да разказва и пише свободно като тях! Всичко е ОК! . Всичкох е истинско! На добър час, Тоди, с твоя музика и книгата “HELLO AMERICA”

Jay Roberts 20th Century Fox:
Вместо предговор: “Да живееш с тях наистина е рядка, много рядко удоволствие. Никога преди това не съм виждал любовта да преминава толкова свободно и жизнерадостно мужду трима души или от тях към другите директно или чрез музиката“...

И така пред вас е историята на легендарния дует с повече от 2500 концерта в България и чужбина, с тонове международни награди, милиони почитатели и още...

Тодор Трайчев

КНИГАТА Е ВЕЧЕ В ПРОДАЖБА!

За поръчки пишете на center.madara@gmail.com

 

 Our friends  



Todor Ialamov

Vasil Nenkov


David Flashenberg



emona