Home  
  Events Calendar  
  Benefit events  
  News  
  Photo Album  
  Video  
  Classes  
  Mailing list  
  Directory  
  Immigration info  
  About us  
  Contact Us  
  Media  
  Travel  
  My Visit  
 
 
 
 
 
 
 
 

     
  

 


Деси Добрева представя нов албум в САЩ
(www.Dessy.us)

В-к Неделник, Май, 2008
Автор: Стефка Попова
Фотограф Тихомир Pачев


Утвърдилата се млада българска звезда Деси Добрева ще изнесе концерти в Ню Йорк, Бостън, Чикаго и Лас Вегас, където ще представи първият си самостоятелен албум “Т я Е!”. Албумът бе завършен преди броени дни и ще излезе в България след около месец. Това ще е първото официално представяне на албума, което дава уникален шанс на почитателите й в САЩ да бъдат първите, които ще чуят новите й песни.

Албумът е палитра от авторски и народни песни, записани с над 70 от най-добрите музиканти, аранжьори и композитори на България: музиканти от Ку- Ку Бенд , Ангел Заберски, Александър Кипров, квартет Ева, Константин Цеков ( ФСБ), Любо (ТЕ) и много други. Текстовете на повечето авторски песни в албума са на Живка Шопова.

Две от песните са написани за Деси от Константин Цеков , пианистът на легендарната група ФСБ, получил Грами за аранжимент. Песните са с модерено звучене, една от тях е записана заедно с Любо, бивш вокал на група ТЕ.

Деси участва и със собствени песни и аранжименти в албума. Тя има редица спечелени награди в САЩ и чужбина за авторска музика . През 2006 година нейна песен бе финалистка на годишния конкурс на Американската федерация на композиторите. Деси завършва Българската консерватория със две специалности , след което и престижния “Бъркли колидж ъв мюзик” в Бостъ н. След завършването на Бъркли, Деси се завърна в България, където планира да остане засега.

Освен авторски песни може да чуете и обработки на едни от най-популярните български народни песни. Като вокалистка в "Шоуто на Слави" , Деси Добрева спечели сърцата на милиони българи с уникалното си изпълнение на народни песни, с което накара много млади хора да заобикнат българския фолкор. Именно и затова тя включва в албума си модерни обработки на песни като “Девойко мари хубава”, “Лиляно моме”, “Македонско девойче” - песни , които винаги е искала да изп ее , и към които дълги години е търсил а свой подход и аранжимент. Този път, според нея, е успяла да намери истинското «себе си» в тях.

Специално за българите в чужбина Деси записва песента “ Хубава си, моя горо” с мъжкия вокален ансамбъл “България” с диригент Валентин Бобевски. Песента звучи много красиво и внушително , и е записана под влияние на огромната носталгия на Деси към България.

Първият концерт от американското турне на Дeси Добрева ще бъде за българската общност в Ню Йорк по повод 24 май, в Ресторант “Булгара” , с организатори Наталия и Егор Стоянови. След което Деси ще зарадва почитателите си в Бостън на 1-ви юни, за Деня на Българската култура и писменост, и Деня на детето. Организатор е Българо-Американският Център Мадара. Концерт ът ще се проведе в Springstep art Center. В Чикаго сънародниците ни ще я очакват на 7-ми юни в Българската църква “Света София”, организатор е в-к България Сега.

Координaтор на турнето е Виолета Желязкова, маркетинг и ПР консултант на Деси Добрева. Повече за Деси може да научите от официалната уеб страница на изпълнителката: www.Dessy.us

Повече за Деси може да прочетете и видите на: WWW.DESSY.US

 thrive market madara


Vasil Nenkov


energize


emona